Kudüs’te Ezân sesleri...

Son gelişmelerin özeti şudur: İsrail, işgal ettiği Filistin topraklarında halka zulmetmeye devam ettiği gibi, İslâm dinine ve Müslümanlara karşı uyguladığı katı politikaları daha da şiddetlendirdi....

Son gelişmelerin özeti şudur: İsrail, işgal ettiği Filistin topraklarında halka zulmetmeye devam ettiği gibi, İslâm dinine ve Müslümanlara karşı uyguladığı katı politikaları daha da şiddetlendirdi. İsrail Parlamentosu, Ezân-ı Muhammedî’nin (asm) hoparlörlerden okunmasını yasaklayan kànunu resmen kabul etti.
Hem ilk kıblenin, hem de Mi’râc’ın bir basamağını teşkil eden bu mukaddes beldede Yahudiler tarafından sürdürülmekte olan zalimane politikalar, artık bıçağın kemiği dahi kesmeye başladığı bir raddeye gelip dayandığını gösteriyor.

Burada yaşanan özellikle son gelişmeler, Müslümanım diyen herkesi ilgilendirdiği gibi, dindar İsevileri dahi yakından alâkadar ediyor.

Gelinen noktada, hiçbir Müslüman çıkıp “Nemelâzım” diyemez, olup bitenler karşısında sessiz-suskun durup meseleyi geçiştiremez.

Bu hatırlatmalardan sonra, Filistin ve Kudüs’ün tarihî serencâmına bir nebzecik olsun temas edelim.

Yüz yıldan önceki Kudüs

Tarih seyri içinde defalarca fetih ve işgal vak'alarına sahne olan Kudüs, en uzun süren huzur ve sükûn devresini 1517–1917 tarihleri arasında yaşadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 242 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 168 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 204 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar