Komünist rejimin iflâs ilânı..

GÜNÜN TARİHİ: 28 Ağustos 1991Bundan yıllar önce, sosyoloji profesörü Cahit Tanyol ile yaptığımız bir sohbet esnasında, şöyle bir hatırasına nakletti: “Eskiden sosyalizmi, hatta komünizmi savunur...

GÜNÜN TARİHİ: 28 Ağustos 1991
Bundan yıllar önce, sosyoloji profesörü Cahit Tanyol ile yaptığımız bir sohbet esnasında, şöyle bir hatırasına nakletti:

“Eskiden sosyalizmi, hatta komünizmi savunur bir havada idik. Aynı dönemde, Said Nursî’nin eserleri hakkında da ‘Bilirkişi’ sıfatıyla, mahkemeden bizden raporlar isteniyordu. Risâleleri okurken, Said Nursî, bir yerde ‘Rus da dinsiz kalamaz’ diyordu; yani, ‘Komünist kalamaz’ demek istiyordu.

“Tabiî, bir o dönemde bu gibi sözlere güler, hatta alay ederdik.

“Ne var ki, zaman Said Nursî’yi doğruladı, haklı çıkardı.”

Aynı sohbette, Dr. Kemal Yıldız ile Mehmet Kutlular da vardı.

* * *

Prof. Cahit Tanyol’un bundan yıllar önce rastlayıp not aldığı söz konusu o ifadeler, aslında istikbâl nesli içinde bir “müjdeli haber” mahiyetini taşımaktadır.

Bediüzzaman Hazretleri, 1950'li yıllarda bu hususla ilgili olarak aynen şunları ifade ediyor: "...İki dehşetli Harb-i Umumînin neticesinde, beşerde hâsıl olan bir intibah-ı kavî (kuvvetli uyanış) ve beşerin tam uyanması cihetiyle, kat’iyen dinsiz bir millet yaşamaz. Rus da dinsiz kalamaz. Geri dönüp Hıristiyan da olamaz. Olsa olsa, küfr-ü mutlakı kıran ve hak ve hakikate dayanan ve hüccet ve delile istinad eden ve aklı ve kalbi ikna eden Kur’ân ile bir musalâha veya tâbi olabilir. O vakit dört yüz milyon ehl-i Kur’ân’a kılıç çekemez." (Emirdağ Lâhikası: 311)

* * *

Şimdi de, bu müjdeli haberle ilgili olarak, bundan 26 sene evvel cereyan eden çarpıcı bir hadisenin seyir defterine bakalım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar