Karardı milletin âfâkı...

En sıkıcı ve sıkıntılı bir zamanda İlâhî dergâha teveccüh eden Mehmet Âkif “Bunaldı milletin âfâkı; bir sabah ister” tesbitinin ardından şu niyâzda bulunur:İnâyetinle...

En sıkıcı ve sıkıntılı bir zamanda İlâhî dergâha teveccüh eden Mehmet Âkif “Bunaldı milletin âfâkı; bir sabah ister” tesbitinin ardından şu niyâzda bulunur:
İnâyetinle halâs et ki, dalga dalga zalâm;
İçinde kaynamasın çırpınıp duran İslâm!

* * *

Günümüz Türkiye’sinde ve hatta İslâm coğrafyasında, aynen merhum Âkif’in tarif ettiği ve kurtulmak için yakarışta bulunduğu bunaltıcı bir durum var.

“Zalâm”, yani zulümlü karanlıklar dalga dalga üstümüze doğru geliyor.

Ehl-i İslâm, yıllardır kaynayıp duran fitne kazanının içinde çırınıp duruyor; bir çıkış yolu da bulamıyor.

Milletin ufku ise, karardıkça karardı, bulandıkça bunaldı; şöyle bir bakıp da önünü, ilerisini—ne hikmetse—bir türlü görmüyor, göremiyor.

* * *

İnsanlarımız, sadece fert bazında değil, kitleler halinde de maalesef karşılıklı salvolarda bulunurken, bir taraftan da son derece bencil hesapların peşinden gidiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar