İtimada şâyân bir talebe: Hamza Emek

Üstad Bediüzzaman’ın siyasette aktif görev verdiği, DP Emirdağ İlçe Teşkilâtı Başkanlığı vazifesini deruhte etmesini tensip ve tavsiye buyurduğu sâdık talebelerinden Hamza Emek Ağabey (1922-16...

Üstad Bediüzzaman’ın siyasette aktif görev verdiği, DP Emirdağ İlçe Teşkilâtı Başkanlığı vazifesini deruhte etmesini tensip ve tavsiye buyurduğu sâdık talebelerinden Hamza Emek Ağabey (1922-16 Haziran 1990) ile ilgili geçen haftaki yazımıza çok sayıda mesaj geldi.
Alâkadarlık had safhada oldu. Yoğun talep ve duyulan ihtiyaç sebebiyle, ikinci kez yazmaya karar verdik.
Siyasetteki çetin imtihan
Nur dairesi içinde en riskli saha, en mayınlı tarla, en çetin imtihan konusu “siyaset” ile ilgili olanıdır.
Kişi, önce bu muazzam “imân ve hidâyet dairesi”ne girip girmeme noktasında çetin bir imtihandan geçiyor. Ardından, daire içindeki imtihanlar başlıyor.
Zira, bu dünya baştan sona imtihan dünyasıdır. Bu sebeple, herkes durumuna ve derecesine göre türlü imtihanlara tabidir.
Dolayısıyla, iman dairesine girenlerin de çetin imtihanlara tabi tutuldukları konular var ve bu konuların başında da siyaset geliyor.
Bir aktör olarak, ya da aktif şekilde siyasete girip de aldanmayan, yanılmayan, şahsî menfaat zebunu olmayan, hata işlemeyen, harama-günaha girmeyen, şüphesiz ki pek nâdir insan var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar