Hesapta olmayan gelişmeler

Daha evvelden hiç hesapta görünmeyen vahim gelişmelere şahit oluyoruz. Hem komşumuz, hem de dünyanın ikinci büyük devleti Rusya ile böylesine ânî, ciddî ve riskli bir kriz halini yaşayacağımızı kim...

Daha evvelden hiç hesapta görünmeyen vahim gelişmelere şahit oluyoruz.

Hem komşumuz, hem de dünyanın ikinci büyük devleti Rusya ile böylesine ânî, ciddî ve riskli bir kriz halini yaşayacağımızı kim tahmin edebilirdi?

Bundan sonra olacaklarla ilgili tahminler çok. Ancak, bunların da ekserisi negatif yönde ve karamsarlık ağırlıklı.

Özetle, olup bitenlere nereden bakarsanız bakın, hiç de hesapta olmayan sürpriz bir gelişmeyle karşı karşıya olduğumuzu göreceksiniz.

* * *

Bu vesileyle, bazı dostlarımın ve yakın çevremin şahit olduğu bir hususu burada okuyucularımla da paylaşmak istiyorum.

1 Kasım seçimlerinden sonraki yazılarımda imâ ve işâreten, sohbetlerimde ise alenen şunları ifade ettim: Gerek siyasî tarihin akışına dair bilgilerime, gerek tecrübelerime ve gerekse bende bâzen kuvvetli şekilde tesiri görülen “hiss-i kable’l-vuku”a (ön sezi) istinaden diyorum ki: “Allahu â’lem” pek yakında, hiç hesapta olmayan gelişmeler yaşacak. Cenâb-ı Hak, bir sebep halk edecek; ardından, zincirleme halkalar sökün edip gelecek. Bu hadiseler, sürpriz şekilde zuhûr edecek ve bazı krizlerin yaşanmasına sebebiyet verecek. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar