Hendek-bariyer siyaseti

Çözüm Süreci’nin fiyasko ile neticelenmesi, PKK’nın daha da hırçınlaşmasına yol açtı. “Çözüm”süzlük, bir mânada çözülmeye sebebiyet verdi. Aradaki derin...

Çözüm Süreci’nin fiyasko ile neticelenmesi, PKK’nın daha da hırçınlaşmasına yol açtı.

“Çözüm”süzlük, bir mânada çözülmeye sebebiyet verdi.

Aradaki derin güvensizlik sebebiyle bölgede aralıksız şekilde yığınak yapagelen örgüt, açılan yeni dönemde işi daha da ileri bir safhaya taşıyarak, bu kez iş makinalarıyla mahalle içinde hendekler kazmaya, briket, taş, tuğla ve kum torbalarıyla kalın duvarlar örmeye başladı.

Ayrıca, bütün bu kritik eşiklere patlayıcılar yerleştirerek, emniyet kuvvetlerinin geçişini zorlaştırmayı, mümkünse bütünüyle engellemeyi plânladı.

Sivil halktan özellikle kadın ve çocukların kalkan olarak kullanıldığı bu işteki hedef ve maksat şudur: Öncelikle devleti zaaf içinde göstermek. Bir kaos ve güvensizlik ortamı oluşturmak. Halkı çaresizlik ve psikolojik çöküntü içine sürükleyerek, onları istediği şekilde yönetmek veya yönlendirmeye çalışmak. İtaat etmeyeni, yerinden yurdundan ederek başka tarafa göçe zorlamak. En nihayet, halkı teslime mecbur edip ayaklandırarak, tıpkı Suriye’de olduğu gibi kantonlar ve kurtarılmış bölge örnekleri teşkil etmek.

Bunun sonrası, varsın bir kaosa, kıyâmete doğru yol açılsın, hiç umurlarında değil...

Bu arada, HDP de, söz konusu hendek ve bariyer siyasetinin önünde şimdilik diz çökmeye adeta mecburiyet hissediyor. Doğrusu, hem kendisine, hem de bu partiden beklentisi olan seçmen kitlesine çok büyük bir haksızlıkta bulunuyor. Zira, bu partiye oy verenler, hendek ve barikat siyaseti için vermediler bu desteği.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 245 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar