Hem sohbet-i ihvan hem hasret-i vatan

Geçen hafta sonunu doğup büyüdüğümüz topraklarda geçirdik. Hem sılâ-i rahim yaptık, hem de birkaç seansla sohbet-i ihvânda bulunduk.Üç gün boyunca bir ânımızı dahi boş...

Geçen hafta sonunu doğup büyüdüğümüz topraklarda geçirdik. Hem sılâ-i rahim yaptık, hem de birkaç seansla sohbet-i ihvânda bulunduk.
Üç gün boyunca bir ânımızı dahi boş geçirmedik. O havalideki kadim dost, akraba ve kardeşlerle dolu dolu hoş vakitler geçirdik, unutulmaz hatıralar yaşadık.

Doyasıya hasret giderdik. Evvelki seyahatlerimizden hayli ziyade feyiz ve berekete, huzur ve saadete mazhar olduk.

Cenâb-ı Hak, ebeden razı olsun.

* * *

Batman’da sadece Batmanlılarla görüşmedik. Diyebiliriz ki, Türkiye’nin hemen her yerinden çeşitli sebeplerle oraya gelip yerleşen, okuyan, hizmet eden öğrenciler, öğretmenler, imamlar, sâir memurlar, doktorlar, mühendisler, teknikerler, emekliler, esnaf ve tüccarlar var.

Aynı şekilde, çeşitli vesilelerle gidip ziyaret ettiğimiz Türkiye’nin hemen şehrinde Batmanlı hemşehrilerimizle karşılaşıyoruz. Bunlar da, meslek ve görevleri itibariyle, yine yukarıda zikrettiğimiz kategoriye giriyor.

Şu kadarı var ki, Türkiye’nin her tarafında dağılmış durumdaki Batmanlıların ekseriyetini üniversite öğrencileri teşkil ediyor. Onları da memur ve esnaf kesimi takip ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar