HDP’nin siyasî kredibilitesi

Barajı aşarak Meclis’te grup kuran HDP, bu başarıyı demokrasiye inanan, güvenen ve sahiplenen milyonlara borçludur.Bunu asla unutmamalı. Aynı şekilde, kendisine verilen bu krediyi boş yere tüketmemeye, yanlış bir mecrada...

Barajı aşarak Meclis’te grup kuran HDP, bu başarıyı demokrasiye inanan, güvenen ve sahiplenen milyonlara borçludur.
Bunu asla unutmamalı.

Aynı şekilde, kendisine verilen bu krediyi boş yere tüketmemeye, yanlış bir mecrada kullanmamaya dikkat etmeli. Aksi halde, en başta kendisine yazık eder; ayrıca, ona destek veren kitlenin de ümidini kırmış, beklentisini boşa çıkarmış olur.

* * *

Daha açık konuşmakta fayda var: Silâhlı siyaset ile demokratik siyaset arasında dağlar kadar fark var. Bütün dünyanın bildiği bu farkı, HDP görmezden gelemez, gelmemeli.

Her ne kadar PKK ile sosyolojik tabanları aynı veya birbirine çok yakın olsa bile, yine de kullandığı dil ve işlediği fiil aynı olmaz, olmamalı.

Zira, fikir ile silâhın aynı yapı veya bünye içinde birarada durması ve ortak bir dil kullanmaya devam etmesi, demokratik sistemlerde imkân ve ihtimal haricidir.

O halde, bu parti, başkası için de geçerli olan şu tercihlerden birine yönelmek mecburiyetinde: Ya silâhlı şiddet, ya demokratik siyaset. Ya kanlı terör, ya özgürlükçü fikir.

Bunun dışında bir tercih imkânı söz konusu olmadığı gibi, Türkiye gibi bir ülkede, demokrasi dışı arayışların sonu da çıkmaz sokaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar