Hadiseler bize gösteriyor ki...

Yakın zamanda yaşanan sarsıcı hadiseler bir kez daha gösterdi ve şunu ispat ederek ders verdi ki: “Cenâb-ı Hakk’ın rızası ihlâs ile kazanılır; kesret-i etbâ’ ile ve fazla muvaffakiyetle...

Yakın zamanda yaşanan sarsıcı hadiseler bir kez daha gösterdi ve şunu ispat ederek ders verdi ki: “Cenâb-ı Hakk’ın rızası ihlâs ile kazanılır; kesret-i etbâ’ ile ve fazla muvaffakiyetle değil.” (20. Lem’a-yı İhlâs)
Evet, “Demek hüner, kesret-i etbâ’ ile değildir. Belki hüner, rızâ-yı İlâhîyi kazanmakladır. Sen neci oluyorsun ki, böyle hırsla ‘Herkes beni dinlesin’ diye, vazifeni unutup vazife-i İlâhiyeye karışıyorsun? Kabul ettirmek, senin etrafına halkı toplamak Cenâb-ı Hakk’ın vazifesidir. Vazifeni yap, Allah’ın vazifesine karışma.” (age)

* * *

Gözümüz önünde cereyan eden çarpıcı hadiseler bize gösterdi ve bir kez daha ispat etti ki: Zaman şahsiyet ve enaniyet zamanı değil.

“Şahıs ne kadar dâhî ve hattâ yüz dâhî derecesinde olsa, bir cemaatin mümessili olmazsa, bir cemaatin şahs-ı mânevîsini temsil etmezse, muhâlif (meselâ zındık) bir cemaatin şahs-ı mânevîsine karşı mağlûptur.” (Mektubat, s. 425)

İman-Kur’ân dâvâsı için şahıs merkezli olarak yola çıkan, bir şahs-ı mânevî şeklinde hükmeden dalâlet cereyanına karşı peşînen mağlûp demektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar