Fıtratında var; başka türlü yapamaz

301 ölümlü Soma’daki maden ocağı fâciası hakkında sarf edilen “Bunlar olağan şeyler; bu işin fıtratında var” sözü, bir hayli konuşulmuş...

301 ölümlü Soma’daki maden ocağı fâciası hakkında sarf edilen “Bunlar olağan şeyler; bu işin fıtratında var” sözü, bir hayli konuşulmuş, tartışılmıştı.
İşin “tedbir alma” yönünü örtmemek kaydıyla, bu tür sözleri kendi mantığı içinde bir yerlere oturtabilmek mümkün.

Demek, insanımızı haklı olarak isyan ettiren husus, ihmal ve tedbirsizliktir.

Yoksa, hemen her iş ve istihdam sahasında olduğu gibi, maden ocaklarında da ölümcül tehlikeler var olup ciddî riskler daima söz konusudur.

Her ne ise... Biz dönelim, meselenin “fıtratında var-yok” rasyonalitesine...

* * *

Şu mevta olmuş “Çözüm Süreci” meselesi gündeme geldiği andan itibaren “İnşaallah gerçekleşir” temennisinin yanı sıra, hemen her vesileyle ifade ettiğimiz şahsî düşünce kanaatimiz şu meâlde oldu: Tarafların bu meseledeki ciddiyet ve samimiyetine inanmıyoruz. Ayrıca, PKK’nın kuruluş maksadında ve ucûbe yapısında çözüm, barış, güven, huzur gibi şeyler yoktur.

Yani, bu örgüt, içinde bu tür insanî meziyetleri barındırmıyor. Çünkü, tâ başından beri barışa göre değil, savaşa göre kurgulanmış bir yapıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 242 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 168 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 204 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar