Erdoğan niçin kaybetti?

Kim ne derse desin, AKP’nin siyasî lideri halen de Tayyip Erdoğan’dır. Kurulması muhtemel koalisyon formüllerini, yine kendisi geliştiriyor. İnisiyatif halen onda.Ne var ki, yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte...

Kim ne derse desin, AKP’nin siyasî lideri halen de Tayyip Erdoğan’dır. Kurulması muhtemel koalisyon formüllerini, yine kendisi geliştiriyor. İnisiyatif halen onda.
Ne var ki, yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte, Erdoğan’ın konumu gibi herşeye müdahaleci ve belirleyici tavrı da büyük çapta değişecek, değişmek zorunda.

Çünkü, seçim kampanyasında devletin imkânlarını da seferberlik ederek vargücünü ortaya koyup bunu fütursuzca kullandığı halde, yine de gerilemekten, oy kaybetmekten partisini kurtaramadı.

Öte yandan, hiçbir koalisyon ortağı, onun bilindik tavrını sürdürmesine razı değil ve olamaz. Diğer partilerin tümü, seçim kampanyası boyunca bu hususu dillendirdi, milletin önünde namus-şeref sözü verdi.

Neticede, seçmen, muhalefet liderlerine bir cihette inandı ve Erdoğan’a 13 yıldır vermiş olduğu yüksek krediyi kısmen de olsa geri çekti.

Böylelikle, geçen sene yüzde 52 oranında halk desteği alarak Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, son genel seçimde 11 puan gerileyerek, hayatının en ağır, en travmatik, hatta en dramatik yenilgisini tatmış oldu.

Güvenin sarsılması

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 242 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 168 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 204 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar