Darbe mağdurlarına sahip çıkılmalı

Genel seçimlere yirmi günlük bir süre kaldı.Sürpriz bir gelişme olmazsa, yani olağandışı bir hadise yaşanmazsa, iktidardaki AKP yine birinci sırada ipi göğüsleyecek. Onu sırasıyla CHP, MHP ve HDP takip...

Genel seçimlere yirmi günlük bir süre kaldı.
Sürpriz bir gelişme olmazsa, yani olağandışı bir hadise yaşanmazsa, iktidardaki AKP yine birinci sırada ipi göğüsleyecek. Onu sırasıyla CHP, MHP ve HDP takip edecek.

Bir durum tesbiti olarak, 2011 genel seçimlerinde bu partilerin aldığı oy oranını da vererek konuya öyle devam edelim.

Resmî seçim sonucu—yuvarlak rakam—aşağıdaki şekilde kesinleşti:

AKP: 49.9

CHP: 25.9

MHP: 13

HDP: 6.6 (Bağımsızlar)

Genel kanaat, önümüzdeki 7 Haziran seçimlerinde— oy oranları değişmekle birlikte—bu sıralamanın değişmeyeceği yönünde.

Yine umumî kanaate ve şimdiye kadar yapılan hemen bütün anketlere göre, iktidar partisinin oylarında ciddî oranda bir düşüş görünüyor.

Bu düşüş miktarı, şayet tek başına iktidar olma şansını vermezse, bu partinin de tıpkı ANAP gibi hızla eriyip dağılma sürecine gireceği kuvvetle muhtemel.

Zira, bu siyasî hareketin lideri tarafından hemen her seçim kampanyasında umum millete şu mânada söz verildi: “Eğer partimizi tek başına iktidar yapmazsam, genel başkanlığı bırakırım.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar