Çifte mağduriyetler

Mahkemelerin nihaî kararıyla henüz kesinlik kazanmayan FETÖ tâbirini isteyerek, benimseyerek veya kabullenerek kullanmıyorum.Bu tâbir, yaygın hale geldiği ve âdeta “umumu’l-belvâ” sûretini...

Mahkemelerin nihaî kararıyla henüz kesinlik kazanmayan FETÖ tâbirini isteyerek, benimseyerek veya kabullenerek kullanmıyorum.
Bu tâbir, yaygın hale geldiği ve âdeta “umumu’l-belvâ” sûretini aldığından, iktibâsen, yahut târif için kullanıyorum.

Bu meseledeki gerekçemi şöylece sıralayabilirim:

* Öcalan’ın lideri olduğu “Partiye Kârkıre Kürdistan”ın bizzat kendisi PKK kısaltmasını kabul ve ilân ederek faaliyete başladı. ASALA, IŞİD-DAEŞ, DHKP-C gibi örgütler de öyle. ETÖ (Ergenekon Terör Örgütü) ile FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) ise öyle değil. Bununla kast edilenler, böyle bir isim veya kısaltma ile anılmayı asla kabul etmediler ve etmiyorlar.

* ETÖ, yani “Ergenekoncular” diye anılan yapı, medya ve siyasetin dilinde yıllarca “terör örgütü” yaftasıyla anıldı. Mahkeme, yıllar sonra “Bu ismi taşıyan bir örgüt tesbit edilemedi” meâlinde nihaî kararını verdi. Dahası, meselenin seyri tam tersine döndü ve bu şekildeki bir yaftalama ile yapılan operasyonların, aslında “Millî orduya kurulan bir kumpas” olduğu noktasına gelindi. Dolayısıyla, ciddî ciddî ETÖ tabirini kullanan ve bunu dayatmaya çalışanlar, fenâ halde açığa düşmüş oldular.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 243 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar