Çifte hizmete dâvet (2)

Burada anlattığımız güzellikleri, kısmen de olsa tatbik eden yerler veya kimseler var.Zaten, bizim buradaki gayretimiz de, o güzel hizmetler örnek alınsın ve her tarafa yayılıp yaygınlaşsın diyedir. En tesirli...

Burada anlattığımız güzellikleri, kısmen de olsa tatbik eden yerler veya kimseler var.
Zaten, bizim buradaki gayretimiz de, o güzel hizmetler örnek alınsın ve her tarafa yayılıp yaygınlaşsın diyedir.

En tesirli sağlık reçetesi: Hastalar Risâlesi

Tıp, sağlık, şifâ merkezlerine bir şekilde yolu düşmeyen kimse, neredeyse hiç yok gibidir.

Hastahaneler, muayenehaneler, eczahaneler, yardımcı ilâç-sağlık sektörü (Lokman Hekim, şifalı bitki ve sülükle tedâvi merkezleri) gibi yerlerin sahibi veya oralarda çalışan arkadaşlarımız, özellikle Hastalar Risâlesini bol miktarda bulundurmalarında hem bir maslahat, hem büyük fayda var.

Bu risâle, aynı zamanda bir mânevî reçetedir. Hastalıklara karşı, müthiş ve muazzam bir moral takviyesine vesiledir.

Bir hediye-i Rahmanî olan hastalıkları mânen sevdirir, hikmetlerini derk ettirir, şekvâyı şükre döndürmeye ve daha çabuk iyileşmeye müessir bir sebep olur.

Mehmet Kutlular gibi görgü şahitlerinden de bizzat duydum ki: Merhum Ağabeyimiz Dr. Sadullah Nutku, muayenehanesine gelen hemen her hastaya, reçete ile beraber, birer tane de Hastalar Risâlesi verirmiş. Hatta, bazı pimpirikli “hastalık hastası” olanlara reçete yerine sadece bu risâleyi verdiği de oluyormuş.

Yurt içi seyahatlerimizde, bu güzel adetin halen de yer yer devam ettiğini müşahade ettik. Elhamdülillah.

Doktor ve eczacılar başta olmak üzere, bu sektörde çalışan kardeşlerimize, bir kesintiye mahal vermemek için, devamlı sûrette el altında 50’şer 100’er adet Hastalar Risâlesinden bulundurmalarını bilhassa tavsiye ederiz.

Tesettür mağazaları için: Hanımlar Rehberi

Bugün yurdumuzun hemen her tarafında tesettür mağazaları var.

Ayrıca, ağırlıklı şekilde hanımlara hitap eden dükkân, mağaza ve işyerleri bulunmaktadır.

Aynen Hastalar Risâlesi misâlinde olduğu gibi, bu tarz yerlerin sahipleri ve aktif/etkili çalışanları, gelen-giden hanımlara Hanımlar Rehberi’ni hediye olarak pekâlâ teklif veya takdim edebilir.

Şüphesiz, bu meyandaki bir hizmetin de çifte kazanç yönü vardır.

Bu mühim hakikati, Üstad Bediüzzaman mükerrer bahislerde nazara veriyor. Onlardan bir tanesi şöyledir: “Hem Risâle-i Nur’un hizmetine zarar veren veya hizmette kusur edenlere aynı zamanında gelen şefkat veya hiddet tokatlarının yüzer vukuâtları—tam tamına tevafukları—tesadüfî olmadığı gibi, Risâle-i Nur’a hüsn-ü hizmet edenlerin hemen hemen bilâistisna maişetinde vüs’at ve bereket, kalbinde meserret (sevinç, sürûr) ve rahat görmelerinin binler hadiseleri dahi tesadüfî olamaz.” (Şuâlar: 287)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar