Çifte hizmete dâvet (1)

Yeni Asya, her yönüyle büyük bir aile gibidir.Nesebî kardeşlikten daha ziyade birbiriyle kenetlenmiş, sıkı bir dayanışma girmiş, sâdık, muhlis, gayretli, fedakâr insanların içinde yer aldığı...

Yeni Asya, her yönüyle büyük bir aile gibidir.
Nesebî kardeşlikten daha ziyade birbiriyle kenetlenmiş, sıkı bir dayanışma girmiş, sâdık, muhlis, gayretli, fedakâr insanların içinde yer aldığı bir camianın adıdır.

Kurulduğu günden (hatta daha evvel neşredilen İttihad, Uhuvvet, Zülfikar, Bediülbeyan ile birlikte) 1960’tan tâ 1980 Darbesine kadar “İttihad-ı Nuriye”yi temin ve temsile “vesile-vasıta” olan Yeni Asya, türlü sıkıntıları yaşayarak, maddî-mânevî badireler atlatarak bugünlere geldi.

Bu gazetenin fedakâr okuyucuları, takipçileri, gönüllü destekçileri, Yeni Asya’yı hiç bir dönemde yalnız bırakmadı. Üzerine düşeni fazlasıyla yaptı, yapmaya devam ediyor. Cenâb-ı Hak, cümlesinden ebeden razı olsun.

Yeni Asya da, temsil ettiği şahsiyet-i maneviye ile birlikte, bu geniş zaman zarfında üzerine düşeni yapmanın gayreti içinde oldu: En zor zamanda bile, doğruları söylemekten çekinmedi. Daima haklının ve mazlumun yanında, haksızın ve zalimin karşısında dimdik durmaya çalıştı. Üstad Bediüzzaman, Nur Talebeleri ve Risâle-i Nur’a karşı vaki saldırıları püskürtmeye, itiraz ve iftiralara gereken cevapları vermeye gayret etti. Son yıllardaki tahrifat, inhisar ve bandrol engeli gibi meselelerde göstermiş olduğu dirayetli ve muvaffakiyetli mücadele, hemen herkesin mâlumu.

En tesirli destek hizmeti

Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra sizlerin yardım ve desteğinizin devam edeceğine yürekten inanıyoruz.

Biz de, istişareler ve özellikle saha çalışmaları esnasında tesbit ettiğimiz “en tesirli destek hizmeti” kabilinden gördüğümüz “numûne-i misâl” olacak bazı örnekleri buradan ayrıca duyurmak istiyoruz. Tâ ki, bu güzel hizmet örnekleri daha da çoğalsın, daha büyük destekler görerek umuma yayılsın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 242 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 168 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 204 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar