Çerkes Ethem’e resmen iade-i itibar

Millî Mücadelenin gözüpek kahramanlarından Kuva–yı Seyyare Kumandanı Ethem (Çerkes) Bey, bundan 67 sene evvel, yani 21 Eylül 1948'de vefat etti. Mezarı, Ürdün'ün Amman şehrindedir.Bu büyük vatanperver...

Millî Mücadelenin gözüpek kahramanlarından Kuva–yı Seyyare Kumandanı Ethem (Çerkes) Bey, bundan 67 sene evvel, yani 21 Eylül 1948'de vefat etti. Mezarı, Ürdün'ün Amman şehrindedir.
Bu büyük vatanperver, halkın nazarında da büyük itibar sahibidir. Ne var ki “resmî tarih”in nazarında hâlâ bir “hâin” olarak görülüyor.

Resmî tarih, bu meselede kesinlikle “yalan tarih”tir. Dolayısıyla da, bu dehşetli yalanın düzeltilmesi ve bu büyük haksızlığın mutlak surette giderilmesi gerekiyor.

Burada “iade-i itibar” derken de, esasen meselenin bu resmî yönünü kast ediyoruz. Yoksa, milletin kalbinde Çerkes Ethem’e karşı bir itibarsızlık söz konusu olmadığı gibi, tam aksine ona karşı fevkalâde büyük bir hürmet duygusu vardır, ki kendisi de buna tam lâyık bir şahsiyettir.

Bu durum karşısında, bize de kasten çarpıtılan yakın tarihimizi sorgulamak ve şimdiye kadar cebren dayatılan yanlışlarla yüzleşmek durumundayız. Böyle bir mecrâya girildiği takdirde, hakikaten bir millî kahraman olan Ethem Bey hakkında resmen de iade-i itibar cihetine gidilmesi kaçınılmaz olacak.

İşte size, Kuvâ-yı Seyyâre Kumandanı Ethem Beyle ilgili çarpıcı gerçeklerin bir özeti:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 242 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 168 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 204 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar