Çatışma, Kemalizme hizmettir

Kemalizmin özünde ve karakterinde “çatışmacılık” yatıyor. Eskiden, daha çok dış dinamiklerle ve haricî saldırılara karşı mücadele veriyorduk. Kemalizmden sonra ise, iç dinamiklerimiz...

Kemalizmin özünde ve karakterinde “çatışmacılık” yatıyor.

Eskiden, daha çok dış dinamiklerle ve haricî saldırılara karşı mücadele veriyorduk.

Kemalizmden sonra ise, iç dinamiklerimiz çatışmaya başladı. 

Bu dahilî çatışma, doksan yıldır devam ediyor. 

Kemalizmi kafamızdan, kalbimizden, yani iç bünyemizden silip atmazsak, söz konusu çatışma da sürüp gidecek. Acı gerçek budur. Kimse başka türlü hayal kurmasın.

Bu acı gerçeğin diğer yüzünde ise, ne yazık ki şu var: Türkiye’de birbiriyle boğuşanlar, çatışanlar, kavga edenler, bilerek veya bilmeyerek, doğrudan doğruya Kemalizme hizmet ediyorlar.

Şimdi, buraya kadar sayıp sıralamış olduğumuz iddiaların delillerine, dolayısıyla ispat cihetine bakalım.

* * *

Kendine has şartları ve özellikleri bulunan Saadet Asrı hariç, yaklaşık 1400 yıllık İslâm tarihinde, Müslüman vatandaşlar arasında doğrudan dinî, mezhebî, yahut etnik sebebe dayalı iç savaş, dahilî çatışma hali hemen hiç yaşanmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar