Bir zaafiyet var; ama nerede?

Bütün Türkiye’yi sarsan Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili sıcağı sıcağına yapılan yorum ve değerlendirmelerin hemen tamamında aşağıdaki türden düzinelerle soru cümleleri...

Bütün Türkiye’yi sarsan Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili sıcağı sıcağına yapılan yorum ve değerlendirmelerin hemen tamamında aşağıdaki türden düzinelerle soru cümleleri yer alıyor:
* Bu saldırıyı kim niçin düzenlemiş olabilir?

* Gayet planlı olduğu anlaşılan bu saldırıyı Türkiye içindeki herhangi bir terör örgütü tek başına mı yaptı, yoksa işin uluslararası bir boyutu da var mı?

* PKK, şiddetli bir reaksiyon dalgası meydana getirmek için, kendine yakın gördüğü insanları hedef seçmiş olabilir mi?

* IŞİD, “Bunlar zaten kâfir” diyerek, kendince bir cihad fetvâsıyla hareket etmiş olabilir mi?

* Terör saldırılarında yakınlarını kaybeden “bomba uzmanı” kimseler, intikam ateşiyle bir misilleme plânı yapmış olabilir mi?

* Esed, taşeron kullanarak Türkiye’ye bir misillemede bulunmuş olabilir mi?

* Moskova, Şam veya Tahran yönetimi, yine taşeron örgüt kullanarak Türkiye’ye gözdağı vermek istemiş olabilir mi?

* Gayet profesyonelce tasarlanıp uygulandığı görülen bu vahşi saldırıyı “derin devlet” denilen heyûlâ düzenlemiş olabilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar