Bir sosyal vâkıa olarak ‘Bedelli Askerlik’

Bir “vatan borcu” olan askerliği küçümseyen, şartları, imkânları elverdiği halde askere gitmeyenleri bahsimizden hariç tutarak, özellikle yetkililere hitaben diyoruz ki:1) Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın...

Bir “vatan borcu” olan askerliği küçümseyen, şartları, imkânları elverdiği halde askere gitmeyenleri bahsimizden hariç tutarak, özellikle yetkililere hitaben diyoruz ki:
1) Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, Sayın Millî Savunma Bakanı ve askerlik dairesi ile ilgili sayın diğer resmî yetkililer! 

Lütfen, “Bedelli Askerlik” beklentisi içinde olup, günümüzde sayıları yüz binleri aşan, vatanına-milletine sâdık geniş bir vatandaş kitlesinin varlığını fark edin ve dertlerine, sıkıntılarına bir çare bulmaya gayret gösterin.

2) Biz bu konuyu enine boyuna araştırdık ve şunu fark ettik ki: Çeşitli nedenlerle ve bilhassa elde olmayan, yani zarurî sebeplerle, vaktinde askere gitmemiş ve el’an yaşı 30’a dayanmış, hatta bir kısmı 30’unu geçmiş (bakaya kalmış) çok sayıda kendi insanımız, kendi öz vatandaşımız var. Bunlar, vatan ve millet borcunu, kànun dairesinde ve fakat ailecek “mağdur duruma” düşmeyecek şekilde ödemek istiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar