Anadolu’da bahar meltemleri

Bahar mevsiminin bütün haşmetiyle arz-ı endâm ettiği şu bereketli günlerde Orta Karadeniz bölgesinde üç gün müddetle subh û seyrân eyledik.Ağaçlar taptaze yeşermiş, etraf rengârenk...

Bahar mevsiminin bütün haşmetiyle arz-ı endâm ettiği şu bereketli günlerde Orta Karadeniz bölgesinde üç gün müddetle subh û seyrân eyledik.
Ağaçlar taptaze yeşermiş, etraf rengârenk çiçeklerle donanmışken yapmış olduğumuz bu tenezzühlü seyahat, hem ruhen, hem bedenen harikulâde bir terapi hükmüne geçti. Bahusus, o havalideki kardeşlerle muhabbetle kucaklaşıp hasret gidermekle, tarifsiz bir huzuru yaşadık.

Maddî ve mânevî güzelliklerin böylesine içiçe girip harmanlandığı zamanlarda unutulmaz tablolar zuhur ediyor.

* * *

Merzifon’daki konferans salonunda tezahür eden mânâ pırıltıları şevkimizi kanatlandırırken, Amasya ve Samsun’daki mütevâzı Nur menzillerinde ve ihtişamlı yüksek seyir teraslarında ihvanlarla geçirdiğimiz vakitler, paylaşmış olduğumuz o feyizli hatıralar, âdeta ruhumuzla birlikte zamanı da, mekânı da genişlendirip inbisat ettirdi.

Üç gün müddetle sohbet, seminer ve konferans programlarının düzenlendiği bu hizmet merkezlerinde, ayrıca civar mahallerden, muhtelif il ve ilçelerden toplanıp gelen gayretli ağabeylerimiz, kardeşlerimiz vardı ki, onların o hâlisâne, sâmimâne fedâkârlıkları bizi ayrıca memnun ve mesrûr eyledi.

Tâ Çorum’dan, Havza’dan, Vezirköprü’den, Çarşamba’dan, Terme’den, Ayvacık, Tekkeköy, Canik, Atakum, Alaçam, Suluova’dan ve sâir mahallerden gönül gönüle yola düşüp gelen muhabbet fedâilerini görünce, kendi iç dünyamda şöyle bir muhasebe yaptım ve nefsime şunu sordum: Ey nefsim! Onların yerinde sen olsaydın, acaba bunca zahmeti göze alacak, aynı fedakârlığı gösterebilecek miydin?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar