Aç karnına sigara, yahut tiryakinin ölümle dansı

Günümüzde tiryakilikten çok bağımlılık yapan sigaranın peşini bırakamıyoruz.Zira, bizi rahatsız etmesinin, israfa yol açmasının ve çevreyi kirletmesinin ötesinde, birçok sevdiklerimizin erken...

Günümüzde tiryakilikten çok bağımlılık yapan sigaranın peşini bırakamıyoruz.
Zira, bizi rahatsız etmesinin, israfa yol açmasının ve çevreyi kirletmesinin ötesinde, birçok sevdiklerimizin erken yaşta çökmesine, hatta ölmesine sebebiyet veriyor.

Yani, sigarayı terk etmeyenleri, bir müddet sonra sigara terk ediyor; bizden de koparıyor, alıp götürüyor. Bundan dolayı, hemen her vesile ile konuya temas etmek durumda kalıyoruz.

* * *

Çokça sevdiğim, saydığım birçok yönüyle de takdir ettiğim, orta yaşı geçkin bir yakınım var.

Ama ne yazık ki, kendisi bir sigara tiryakisi. Hatta bağımlısı... Adeta ciğerinin derinliklerine çeker gibi sigara içiyor. Günde ortalama iki-üç paket tüketiyor: Parmakları, bıyıkları renk değiştirmiş. Hatta ten rengi bile değişmiş.

Hiçbir ikazı kabul etmiyor, hiçbir tavsiyeyi de dinlemiyor. İradesine hakim olamadığı kesin de, ama en kötüsü bir an evvel ölmek istemesi... İşte, onun en sevmediğimiz ve hayatından endişe ettiğimiz tarafı bu.

İç dünyasında, iş ve aile hayatında ne gibi derdi-kederi var, onu tam olarak bilmiyor, bilemiyoruz. Çünkü, kimseye açılmıyor. Sadece, şunu diyor: "Biliyorum, bu meret öldürecek beni. Ama, zaten ben de bir ân evvel ölüp gitmek istiyorum..." Şimdi, Allah aşkına bu sözün ve böyle bir fikrin neresinde bir haklılık payı var? Bunun İslâmî anlayış ve itikatla uzaktan yakından bir alâkası olabilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 242 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 168 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 204 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar