33 Âyet-i Kerîme ve 33 Ehâdis-i Şerîfe (1)

Risâle okuma ve bilhassa Külliyat’ı devretme bahsini açmışken, meselenin ehemmiyetine dair pek mühim bazı iktibaslarda bulunarak meseleyi pekiştirmeye devam edelim. Risâle-i Nur ile ve husûsân âhirzaman...

Risâle okuma ve bilhassa Külliyat’ı devretme bahsini açmışken, meselenin ehemmiyetine dair pek mühim bazı iktibaslarda bulunarak meseleyi pekiştirmeye devam edelim.

Risâle-i Nur ile ve husûsân âhirzaman hadisâtı ile alâkadar pekçok âyet-i kerime ve ehâdis-i şerife var.

Bunların bilhassa müteşabihât kısmından olanlarını Birinci Şuâ ile Beşinci Şuâ’da peşpeşe zikredilerek, harikulâde bir sûrette te’vil ve tahlillerini okumaktayız.

Kezâ, 28. Mektup’taki şu ifade, Kur’ân’ın malı olan Risâle-i Nur’un makbuliyetini izhâr ediyor: “Sözler hakkında, tevazu suretinde demiyorum; belki, bir hakikati beyan etmek için derim ki: Sözlerdeki hakaik ve kemâlât benim değil, Kur’ân’ındır ve Kur’ân’dan tereşşuh etmiştir. Hattâ Onuncu Söz (Haşir Risâlesi), yüzer âyât-ı Kur’âniyeden süzülmüş bazı katarattır. Sâir risâleler dahi umumen öyledir.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar