Bir 12 Eylül hatırası ve Şinasi

Aşağıda okuyacağınız “12 Eylül Darbesi”ne ilişkin hatıranın hikâyesi, bundan tam on yıl evvel bugün tarafımızdan yazıldı. Türkiye medyasında, sadece bizim köşemizde...


Aşağıda okuyacağınız “12 Eylül Darbesi”ne ilişkin hatıranın hikâyesi, bundan tam on yıl evvel bugün tarafımızdan yazıldı.

Türkiye medyasında, sadece bizim köşemizde yayınlandı. Başka da bir kaynağı yoktur.

Bu noktayı vurgulamaktaki maksadımız şudur: Şimdi TRT-1’de tekrarı yayınlanan “Seksenler” dizisinin bir bölümünde, o aynı orijinal hadise, biraz değiştirilerek dramatize edildi ve öylece yayınlandı.

Bunu yapanlar, muhtemelen internette bir tarama yaptılar ve buldukları bu hatıra bilgisini diziye dahil edip yayınladılar.

Telif hakkı istemiyoruz; ama, TRT’nin ilgilileri bu hatırayı tesbit edip yazanı aramaları, yani sorup izin almaları gerekmez miydi?

Maalesef bunu yapmadılar. Ama, kesinkes söylüyorum, o hatıranın orijinalitesi bize ait olup, bundan on yıl evvel yine bu köşede yayınlandı.

Bilvesile, işte o hatırayı tekraren dikkat nazarlarına sunuyoruz. “Seksenler”in tekrarında rastlarsanız, bu yazdıklarımızı da lütfen hatırlayasınız diye...

13+Simitçi=14

Cemal Beyle komşu ve hemşehriyiz. Onunla zaman zaman sohbetlerimiz olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 242 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 168 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 204 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar