12 Eylül’ün 12 büyük günahı

Vitrininde bir askerî cuntanın yer aldığı 12 Eylül Darbesinin üzerinden tam 35 sene geçti.Aradan bunca zaman geçmiş olmasına rağmen, hem zalimâne, hem de münafıkane karakterli olan bu militarist darbenin sebebiyet...

Vitrininde bir askerî cuntanın yer aldığı 12 Eylül Darbesinin üzerinden tam 35 sene geçti.
Aradan bunca zaman geçmiş olmasına rağmen, hem zalimâne, hem de münafıkane karakterli olan bu militarist darbenin sebebiyet verdiği yaralar hâlâ tedâvi edilemedi, yol açtığı yıkıntılar hâlâ temizlenemedi.

O zamandan bu zamana kadar gelip giden hükümetlerin hemen tamamı bu darbe pisliğinin üzerine oturdular, ya da oturmak durumunda kaldılar... Bu meselenin uzun uzadıya konuşulacak çok yönü var; fakat, biz 12 Eylül Darbesinin büyük günahları arasından seçtiğimiz ve hiç unutulmaması gereken 12 tanesini burada kısa maddeler halinde sıralamak istiyoruz.

1) Darbe Anayasası

Cuntacıların sipariş üzerine hazırlatmış oldukları bu anayasa, gayet baskıcı ve tek taraflı bir propaganda ile halka dayatıldı. Referandumla birlikte, Evren Paşa da tek aday olarak Cumhurbaşkanlığına getirilmiş oldu. Böylesi bir ucûbenin dünyada emsâli yoktur. Darbe tasarrufunu içinde ve ruhunda taşıyan bu anayasanın 35 senedir kökten değiştirilememiş olması, devletçe ve milletçe bizlerin bir utancı olarak ne yazık ki hâlâ yürürlükte.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar