1 Kasım: Ya hürriyet, ya vesayet

Vesayetçi siyasetin toplumda kundaklamadığı, içine fitne-fesat koymadığı, ihtilâf-inşikak sokmadığı hemen hiçbir grup, cemaat, camia, hatta aile bırakmadı.Habire körüklenen bu fitnekârlık...

Vesayetçi siyasetin toplumda kundaklamadığı, içine fitne-fesat koymadığı, ihtilâf-inşikak sokmadığı hemen hiçbir grup, cemaat, camia, hatta aile bırakmadı.
Habire körüklenen bu fitnekârlık sebebiyle, birbirini kırmayan, herhangi bir yakınıyla sürtüşme içine girmeyen hemen hiç kimse kalmadı.

Sırtını vesayete dayamış olan meddahlar, bilhassa son zamanlarda öylesine hırçınlaşmaya başladılar ki, hayret etmemek elde değil.

İşte size bizzat yaşadığım ve yakînen şahit olduğum birçok vak’adan çarpıcı ve ibret yüklü bir tek misâl:

Hikâyenin kahramanı dört kişidir. En az yirmi yıldır tanışan, aynı dâvâya gönül vermiş kardeş kimseler. Bunlardan iki tanesi, kırklı yaşlarda olup aynı zamanda neseben de kardeştirler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 242 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 168 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 204 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar