Anahtar kelimeler ve manalar

Her insan ilerlemek ister. Başarmak için bir yola girer. Mutlu olmayı hedefler. Bazen arzu ettiğini elde eder. Bazen karşısına engeller çıkar. Çare bulmaya çalışır. Çaba gösterir ama zaman uzar. Anlam...

Her insan ilerlemek ister. Başarmak için bir yola girer. Mutlu olmayı hedefler. Bazen arzu ettiğini elde eder. Bazen karşısına engeller çıkar. Çare bulmaya çalışır. Çaba gösterir ama zaman uzar. Anlam arayışına koyulur. Düşünür, yorumlar ve bir sonuca varır.                                                                                                               

Hayata dair her eylemin arkasında bir kelime var. Her kelimeye farklı anlamlar yükleriz. Kelimelerin sırlı dünyasına yolculuk zamanı. Öteki anlamlar ne diyor?     

Yeniden başlamak: Gün doğuran güneşe özenme hali. Sabahın ilk ışıkları ile yola koyulma ve yolda olma durumu. 

Umut: Yenilginin karşısına dikilme hali. Karamsarlık ve dertlere rağmen ışığı kollama durumu.

Huzur: Mutluluk anlamına gelmeyebilir. Boşluk içinde yani ‘gaip’ olmadan ‘hazır’ olmaktır. Huzurlu kişinin kalbi mutmaindir.

Kanaat: Açgözlü bir dünyada ‘yeter’ diyebilme becerisidir. Önde gidenlere değil arkada kalanlara bakarak yaşama sanatıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Buluta bakma aya bak 10 Temmuz 2018 | 498 Okunma Kalbimiz çöp ev değildir! 03 Temmuz 2018 | 260 Okunma Yeniden Rabia işareti ve dört anektod 26 Haziran 2018 | 256 Okunma Anahtar kelimeler ve manalar 20 Haziran 2018 | 308 Okunma Daha oksijenli bir dünya mümkün 19 Haziran 2018 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar