Aksa; Bir Mabedin Ruha Aksi

Kudüs'ün işgali üçüncü nesle dayandı. Müslümanların son üç kuşağı müşterek bir öfke taşıyor. İşgal, savaş ve direniş ruhu bu kez Mescit-i Aksa sınavında. Aksa...

Kudüs'ün işgali üçüncü nesle dayandı. Müslümanların son üç kuşağı müşterek bir öfke taşıyor. İşgal, savaş ve direniş ruhu bu kez Mescit-i Aksa sınavında. Aksa çatı bir kimlik olarak modern çağın Müslümanlarını bir araya getirdi. Kimi zaman düşmanınızın varlığı hayra alamet olabilir. Kendi iradesiyle sesini yükseltemeyenler, Kudüs zemininde buluşur. O şehir ki Nasıralı İsa'nın ve Musa'nın ve Burak'la tayy-i mekan eden Hatem-ul Enbiya ile gelen üç semavi dinin beşiğidir.

Mescid-i Aksa'yı ibadete kapama girişimi, modern zihniyet dönüşümünde farklı bir yere oturur. İnsanın metafizik sebeplerle hareket etmesi değişime uğramışken Siyonizm neden hız kesmez?

Dünya 20 yıl içinde, ketçap, mayonez ve hamburger kültüründen, Instagram, Facebook ve Twitter'a terfi etti. Damak tatlarından benlik hazlarına yükseldi. Fakat pek hayra alamet olmadı. Zira düşünce merkezi olan beyin, eğlence hazzıyla deforme oldu. ‘Bunun bölge ile ne ilgisi var' diyebilirsiniz.  İlgisi şu; dünya dolusu insan, tekno konforla kafa bulmaya başlamışken, değişim kitleleri dönüştürürken, plan kuran küresel Siyonizm hız kesmiyor.

Üç semavi dinin niceliksel ağırlığı ile siyasal ağırlığı arasında inanılmaz bir tezat var. Şu tuhaflığa bakın ki üç milyara yakın Hristiyan, iki milyara yakın Müslüman ve on milyonu aşkın Yahudi var. Fakat dünyaya kafa tutmada Yahudiler öncü. Modern yaşam biçimi ve sekülerleşme  onlarda da etkili. Onlarda değişim geçiriyor. Fakat onların kippa giyen devlet adamları var. İbadet aşkıyla Siyonizm'e hizmet ediyorlar. 

Dini referansların yeniden yazılığını Roger Garaudy dile getiriyor. “Yahudiler Avrupa'nın milliyetçi ve sömürgeci ruhuna bağlılar. Siyonistler Kitab-ı Mukaddes'i bir aşiret kafasıyla yorumlayarak Tanrı'nın gerçek niyetine karşı çıktılar.”

Siyonizm yeryüzünün renklerini  matlaştıran ve nüfus sahasına her gün bir yenisini eklemektedir. Sanayi, genetik, tıp, sinema, siyaset ve bilimde belirleyici olmak onların hedefi. Mescidi kapatarak insanlığın geleceğini gasp etmek niyetindeler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Buluta bakma aya bak 10 Temmuz 2018 | 489 Okunma Kalbimiz çöp ev değildir! 03 Temmuz 2018 | 260 Okunma Yeniden Rabia işareti ve dört anektod 26 Haziran 2018 | 255 Okunma Anahtar kelimeler ve manalar 20 Haziran 2018 | 305 Okunma Daha oksijenli bir dünya mümkün 19 Haziran 2018 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar