Yunusça’da ‘kendini bilme’ ameliyesi

İslam adına birileri katletmeye, saldırmaya devam etsin. Müslüman’ın öteki’si yoktur, tek öteki olan henüz tebriye edilmemiş nefistir düsturuyla: Bize nefsimiz yeter düşman diyerek, bu amansız savaşta tutunmaya...

İslam adına birileri katletmeye, saldırmaya devam etsin. Müslüman’ın öteki’si yoktur, tek öteki olan henüz tebriye edilmemiş nefistir düsturuyla: Bize nefsimiz yeter düşman diyerek, bu amansız savaşta tutunmaya çalışıyoruz dilimiz döndüğünce.

Tevhid eğitimi kendini bilme ameliyesidir, insandan insana öğretilir. Kitap bilgisiyle olmaz diyor büyüklerimiz, işin icracıları.

Kendini bilenlerin icrası gelişigüzel bombalarla can yakmaktan ziyade güzel ahlakı tamamlayan örneklerle gönül fethetmektir. İçinde celal yöntemleri ve belalar olsa da bir büyüğümün dediği gibi tevhid ehlini sıksan içinden aşk eri çıkar, küresel algının dilindeki teröristler değil!

***

Evet kendini bilme ameliyesinde Yunus ve Tapduk gibi mürid mürşid ilişkisi şarttır demiştik, bir önceki yazıda. Devam edelim.

Burada mürşid yani üstat sevilen / maşuktur başta. Aşık yani öğrencisi olan mürid ise aşıktır. Fakat bu aşk eğitimi ilerledikçe nefsin merhalelerinde yükseldikçe aşık ile maşuk bir olur. Sever sevdiğinde yok olur. Bu aynı zamanda sevilenin yani mürşidin de aşık tarafından yutulmasıyla aynı şey. Birbirine dönüşür. Bir olurlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 256 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar