Yesi’den çektiğimiz nefesle...

İslam coğrafyası kan ter ve gözyaşı içindeyken; Yesevî'nin vefatının sekiz yüz ellinci yıldönümüne rastlayan 2016 yılı Unesco tarafından 'Hoca Ahmed Yesevî yılı' ilan edildi....

İslam coğrafyası kan ter ve gözyaşı içindeyken; Yesevî'nin vefatının sekiz yüz ellinci yıldönümüne rastlayan 2016 yılı Unesco tarafından 'Hoca Ahmed Yesevî yılı' ilan edildi. Geçtiğimiz günlerde Unesco'nun Türkiye temsilciliği ile Yesevî Üniversitesi işbirliğiyle Sultangazi belediyesi tarafından, Hoca Ahmed Yesevî kültür merkezinde bir anma programı düzenlendi.
Belediye Başkanı Cahit Altunay; “Yesevî'nin Türk tarihindeki önemi sadece manzumelerden ileri gelmemektedir” diyerek, “İslamiyet'in Türkler arasında yayılmaya başladığı dönemlerde ilk defa bir tasavvuf cereyanını vücuda getirerek, insanlar üzerinde asırlarca hüküm sürmüş olmasından ileri gelmektedir. Yesevî, akıl ve bilimin öncülüğünde hakikate, gerçeğe ve ebedi değerlere ulaşılacağını savunur. O tüm insanlığı; huzura götüren imana, sevgi dolu bir gönüle çağırır” şeklinde konuşmuş.
Unesco Türkiye milli komisyonu başkanvekili Büyükelçi Gürcan Türkoğlu ile Ahmet Yesevî Üniversitesi mütevelli heyeti başkanı Prof. Musa Yıldız da birer konuşma yaparak onun tarihteki önemine değinmişler. Bu kadar da değil. Yesevî'yi anlamanın son derece önemli olduğunu söyleyen bir başka isim de, programa katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 256 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar