Vizesiz, gümrüksüz, sınırsız insanlık!

Avrupa'nın sığınmacı krizini bertaraf etme yöntemleri dünyaya ihraç etmeye çalıştığı insan hakları temelli hiçbir değere uymasa da, Paris'in merkezinde büyük bir terör dehşetine maruz...

Avrupa'nın sığınmacı krizini bertaraf etme yöntemleri dünyaya ihraç etmeye çalıştığı insan hakları temelli hiçbir değere uymasa da, Paris'in merkezinde büyük bir terör dehşetine maruz kalmasından sonra kapılarını sığınmacılara kapatmak için sağlam ve meşru bir gerekçeye sahip oldu.
Elbette kimse terörden ölmese ve masumların kanı bu kadar acımasızca hiçbir yerde dökülmese. Hiçbir devlet de ülkesinin sahillerine yığılan sığınmacıları kapı dışarı etmek için bu mağduriyeti kullanmasa.
Lakin küresel merhametsizlik özellikle Ortadoğu'da savunma enerji sağlık gibi dev sektörler üzerinden rant ve güç elde etmek için oyun içinde oyunlar kurmaya kalkan aktörleri vicdan sınavından muaf tutmaya ayarlı.
Geriye kalıyor bizim gibi kendi ayakları üzerinde dikilmeye çalışan ve toplumsal barışını, sivil anayasasını çoğulcu ve kuşatıcı hamlelerle yapmaya çalışan halkların her seferinde boşlukta yankılayan çağrısı: “Ama İslam bu değil!” Her terör dehşetinden sonra bir kez daha.
Evet yine aynı terör, aynı ölümler, aynı korku, panik, şiddet. Doğu'da ya da Batı'da canlı bombaların kendini patlatması arasında da fark yok biraz geri çekilip bakıldığında.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 256 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar