Üsküdar'da attar dükkanından kitapçıya

Şimdi Üsküdar'da bir attar dükkanındayım. Aziz Mahmud Hüdai Hazretlerinin eteğinde, Azat yokuşunun başında. Üst katta, ofis olarak kullanılan bölümdeyim. Aşağısı kitapçı. Aşk ve irfan...

Şimdi Üsküdar'da bir attar dükkanındayım. Aziz Mahmud Hüdai Hazretlerinin eteğinde, Azat yokuşunun başında. Üst katta, ofis olarak kullanılan bölümdeyim. Aşağısı kitapçı. Aşk ve irfan kitapçısı. Müşteriden çok talipleri var.

Nitekim şimdi aşağıda Üsküdar'a ruh üfleyen muhabbet ehlinin sohbeti devam ediyor. Evet bir attar dükkanı burası. Yıllar boyu rahmetli Ahmed Yüksel Özemre'nin deyişiyle nice sohbetlerin, himmetlerin, dostlukların nice hayırların, nice tefekküre şâyan ibretlerin, nice füyûzatın, nice manevi tohumların ve irşadların sebebi ve mihveri olmuş o attar dükkanının (bkz: Üsküdar'da bir attar dükkanı / Kubbealtı yayınları) yeni çehresindeyim.

Bugünün bakışıyla, zamanın ruhunu mayalayan bir ruh dükkanı tabiri caizse. Güzel kokuların yükseldiği, şifalı otların kaynatıldığı bir nur mahali. Yunus'ların, Niyazi Mısri'lerin, Sunullah Gaybi'lerin, Esrefoğlu Rumi'lerin, Nasuhi Efendilerin olduğu kadar bugünün derviş meşreplilerinin eserleriyle kanlı canlı bir kitap dükkanı.

Aynı zamanda bir buluşma mekanı burası. Mekana ruh veren insan olduğundan; insan olma gayretinde bir araya gelen taliplerin merkezi. Yalnızca kitabı değil insanı okumaya talip olanların tabiri caizse aşk merkezi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 256 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar