Seçen de biziz, seçilen de!

"Belediyeden bir tanıdık arıyorum” dedi. Mahalleden selamlaşırız, nadiren konuşuruz ayaküstü. Her seferinde devlete hükümete saydırır, adamlar her şeyi kirletti, bozdu, çürüttü vesaire....

"Belediyeden bir tanıdık arıyorum” dedi. Mahalleden selamlaşırız, nadiren konuşuruz ayaküstü. Her seferinde devlete hükümete saydırır, adamlar her şeyi kirletti, bozdu, çürüttü vesaire.

Hayırdır dedim. Ormanlık bölgede arazisi varmış, ev yapmak istiyormuş ama kanun onun arzusuna uygun olacak şekilde izin vermediğinden tanıdık arıyormuş işini yaptırmaya.

Nutkum tutuldu. İşte biz önce kendi hırslarımız yüzünden nasıl hak yediğimizi, nasıl kötülüklerin bize süslü püslü göründüğünü fark edelim. Suçu hep yöneticilerde buluyoruz da, biz çok mu masumuz peki dedim.

Şimdi belediye seçimleri için caddeler, kavşaklar, park yerleri bangır bangır siyasilerin propagandasıyla inliyor. Acaba şu neredeyse 20 milyonluk şehirde kim bu gümbürtülerin etkisiyle gidip oy kullanacak, her seferinde merak ediyorum. Olumsuz tesir dışında bir işe yarıyor mu bu yöntem hiç bilmiyorum.

Lakin şunu biliyorum. Hangi partiden hangi başkan adayı hangi meclis üyesi şusu busu seçilirse seçilsin, malzeme biziz. Seçen de seçilen de. Kendimiziz. Birinin gidip diğerinin gelmesinden ibaret bir belediye seçimi neredeyse hiç yaşanmadı bu memlekette.

Zira burada seçimler tamamen Türkiye’nin dünya ölçeğindeki durumuyla ve onu içerden ve dışarıdan yönetmeye kalkışan küresel aktörlerle kurulan ilişkiyle ilgili. Ve her seçim döneminde olduğu gibi bambaşka siyasi tuzaklar yüzünden yine çok kritik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 300 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 133 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 249 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 61 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 141 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar