Orduları değil teröristleri üzerinden savaşıyor artık devletler

Direniş adına çocukların gittiği okulları bombalıyor, ambulansa yetişmek üzere olan çocuk ve yaşlı sivillere nişan alıp öldürüyor, hendek ve barikatlar için kendisine canlı kalkan olmayan sivilleri...

Direniş adına çocukların gittiği okulları bombalıyor, ambulansa yetişmek üzere olan çocuk ve yaşlı sivillere nişan alıp öldürüyor, hendek ve barikatlar için kendisine canlı kalkan olmayan sivilleri tehdit veya imha ediyor teröristler. Özyönetim adına sivillerin yaşadığı evlere roket atıyor, ambulansları, itfaiyeyi tarıyorlar. Doktor, öğretmen, hasta, yaralı, çocuk, kadın ihtiyar demeden gözünün yaşına bakmadan öldürüyorlar.
Siyasetin Kürt hareketini temsil eden sorumluları ise kaypak bir sessizlik içinde, yalan haberlerden, çarpıtılmış yorumlardan medet ummaya çalışıyorlar. Şimdi artık ilk kez bizzat PKK'nın içinde yıllarını geçirmiş Kürtler kamera karşısına geçmekten ve yeter artık, bu başka bir dava, böyle direniş olmaz diyerek bu yeni kuşak terörizme karşı çıkmaktan çekinmiyorlar.
Kimilerine göre devlet eskisi gibi ceberut, kendi halkını bombalıyor, kimilerine göre ise teröristler ilk kez bu kadar küresel çapta direniş içindeler. İnsanın çıldıracağı geliyor, neye değer ki bunca dökülen kan? Her şey bu kadar gözümüzün önünde olup biterken, bu kadar aleni bir ayrışma karşısında geveleyenlerin siyaseti neye çözüm olabilir ki insanlık adına?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 256 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar