Mâşûk’un gönlünde -kutlu- doğmak

Samimiyet ve sahiciliği dışlayan hiçbir tutum, hakkıyla yapılan eylemlere örnek olamaz. Bir şeyi hakkıyla yapmak, aşk ile yapmak demektir. Her eylemimizi ibadet niyetiyle yapmanın böyle adalet duygumuzu parlatan bir niteliği var....

Samimiyet ve sahiciliği dışlayan hiçbir tutum, hakkıyla yapılan eylemlere örnek olamaz. Bir şeyi hakkıyla yapmak, aşk ile yapmak demektir. Her eylemimizi ibadet niyetiyle yapmanın böyle adalet duygumuzu parlatan bir niteliği var. Adalet evet; gerçek kavuşma, buluşma. Birleşme. Yerli yerine konması her şeyin. Vuslat. O halde vuslat için ille de bunu istemek, buna niyet etmek gerekiyor ki, hakkıyla kavuşalım, hak ederek.
İstemek, arzu etmek, iştiyak, meyil, şevk, azim, heves. Az ya da çok bunların hepsi aşk. Hazreti aşk. Maşuk ve aşığın buluşmasını ezelden ebede kesintisiz sürdüren.
Benliği ve teni yıkan, kül eden aşk. Aşkın mahalli ise gönül. Güvenin, imanın, emanetin, teslimiyetin, selamın, güzelliğin fethedilişi, zevk edilişi. Ol gönülde doğmak; ölmeden önce ölmeyi becerebilenlerin mahareti. Kendi nefsini hesaba çekebilenlerin, yani aşk ehlinin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 256 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar