Katiller bize ayna tutuyor, hepimiz vebal altındayız!

Çocuk öğretmenini vurmuş nasıl da caniymiş. Baba oğlunu öldürmüş nasıl da hunharmış. Adam karısını kesmiş alçak imiş. Yahu siz nerede yaşıyorsunuz? Bu görüntülerin hepsi...

Çocuk öğretmenini vurmuş nasıl da caniymiş. Baba oğlunu öldürmüş nasıl da hunharmış. Adam karısını kesmiş alçak imiş. Yahu siz nerede yaşıyorsunuz? Bu görüntülerin hepsi sizin dünyanızın aynası. Yine uzun uzun tahliller analizler, bilimsel yorumlar ile örtüp durduğunuz bizzat kendi nefsiniz!

Yok akademik hayatımız şöyle vasat, yok eğitim sistemi böyle felaket, kadın cinayetleri toplumsal cinsiyetçilik vesaire. Evet bunlar doğru ama Allah aşkına bütün bu yan temalar ve bütün bu tezahürler şimdiye kadar olan biteni açıklamaya yetseydi, biraz olsun önlenirdi bu gidişat, bilmiyor musunuz?

Sosyolojinin çoktan bittiği yerdeyiz. Apaçık olanı görmeyecek hale nasıl geldik böyle? Bütün bu hınçla gazapla ve örgütlü teşhircilikle düzenlenen cinayetlerin giderek nefsimize meşru hale geldiğinin farkında değil misiniz? Cinayetlerin arka planında hakkı habire kendimize izafe etme inatçılığı olduğunu, ödün vermeyi, alttan almayı bir yenilgi olarak gören kibrimize esir düştüğümüzü göremiyor musunuz?

Bütün bu eylemleri bize haklı ve gerekli olarak sunan ve kötülüğü güzel gösteren nefsimizi eğitmeden kendimizi bilme ilmine sahip olamayacağımızı.. Nefsin tuzaklarından kurtulamayacağımızı ve cinayeti işleyen erkek isek kadına, öğrenci ise öğretmene şiddet uygulamaya herhangi birimizi illa yöneltebileceğini görmüyor musunuz? Ne kadar acil bir seferberlik gerektiğini ne vakit dile getireceksiniz?

***

Ekranlar evin içinde hep açık! Allah aşkına baştan sona saat başı tekrar eden haber kanallarındaki görüntülerin bütününe bakmayı gerçekten becerebiliyor musunuz? Kim insanileşir, iyi huylarını öne çıkarır ve dünyayı güzelleştirmeye, insanlığın tekamülü için kâinata bir değer katmaya gayret eder şu ekrana yirmi dakika baktıktan sonra?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 135 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 254 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 147 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar