İslamcı terör örgütlerinden aşık gönüllere...

Merkel gibi Müslümanların içinde bile İslamcı teröristler yakıştırmasını sıkça kullananlar var. Aslında sorunlarımızın kaynağı burası. Bir yandan elbette Cumhurbaşkanı'nın...

Merkel gibi Müslümanların içinde bile İslamcı teröristler yakıştırmasını sıkça kullananlar var. Aslında sorunlarımızın kaynağı burası. Bir yandan elbette Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi İslam ile terör bağdaşmaz. Mümin bir kalp asla terörist olamaz, ne kadar radikalleşirse o kadar aşık olur. Sıksan içinden Resulullah çıkar. Hak dostu, ehlullah!
Ama bir yandan da bu gerçeği canlandıran örneklerden / Kuran'la ikiz olmuş insanlardan daha fazla İslamı şiddetle saldırganlık ve terörle gündeme taşıyan terör örgütleri var. Gözümüzün önünde olan nedense hep bunlar.
Veliler, arifler, salihler, tevhid ehli, ilmi ledün sahibi Zatlar, Yunus'lar, Gaybi'ler, Mısri'ler, Mevlana'lar, Karacaoğlanlar, Ruşeni Dedeler, Somuncu Babalar, Yeseviler, nerede geziniyor diye merak edenler de bugün kendilerini bir an önce derviş yapacak bir şeyhe intisap etmiş buluyorlar.
Hiçlik ve yokluğa ermeye, olduğun bütün sıfatlardan soyunmaya gidildikçe Hakka karışma gerçekleşecekken, çabuk yoldan derviş olma / bir şey olma hevesiyle benlik besleniyor, büyütülüyor durmadan. Bu da yeni senlik benlik davalarını getiriyor gündeme. Senin tarikatın, benim şeyhim, şu cemaat, bu yol derken yine tevhidi duruş zedeleniyor, yine araya çizgiler giriyor, ince ve kalın çizgiler.
***
Güzelliğin cevheri her kalpte kendi kımıltısıyla parıldarken, insanı kendi nuruyla buluşturacak gerçeği gönülde değil silahlı örgütlerde görüyoruz. Cahil ve gafil bir bakış bu kuşkusuz. Ama hepimizi kuşatmış durumda. Çünkü önümüzdeki örnekler ve insanlığın içinden geçtiği tecrübe bunu gösteriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 256 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar