İç savaş için uğraşanlar içimizdeki pimi çekti

Kobane'nin yeniden inşasına katılmak üzere Suruç'a giden Sosyalist Gençlik Dernekleri federasyonundan üç yüz gencin Amara kültür merkezinin bahçesinde yapacakları basın açıklaması kana bulandı. An...

Kobane'nin yeniden inşasına katılmak üzere Suruç'a giden Sosyalist Gençlik Dernekleri federasyonundan üç yüz gencin Amara kültür merkezinin bahçesinde yapacakları basın açıklaması kana bulandı. An itibarıyla yirmi sekiz genç hunharca katledildi. Bu şekilde katledenler insani hiçbir değeri temsil edemezler diyerek başlayalım sıcak saatlerin içine girmeye. Zira sıcak saatler bir türlü bitmiyor. İç savaşa doğru hızla sürüklenmemizi isteyenler önce her seferinde olduğu gibi içimizdeki / nefsimizdeki bombanın pimini çekiyorlar.

Bizler ise daha ilk anda bildiklerimizden çok bilmediklerimiz üzerinden analizler yaparak, bilmediklerimizi kurcalayarak, her şeyin doğrusunu biliyormuşuz gibi büyük bir iddia ile birbirimize karşı canavarlaştık. Gençlerin kanı kurumadan birbirimize karşı neredeyse silahlanacak hale geldik. İç savaş isteyenlerin işini daha da kolaylaştırıyoruz, her seferinde olduğu gibi.
Şimdi çocuklara oyuncak götüren gençlerin delik deşik olmuş görüntüleri eşliğinde canlı bomba ihtimali dahil, pek çok şey söylenirken, an itibarıyla genel ruh durumumuzun özetini kayda geçirmemiz gerekiyor, ola ki ibret alırız:
***
Bu kültür merkezinin silahlı eğitim almak için Suriye sahasına götürülen militanların buluşma mekanı olduğunu söylüyor kimileri. Oranın KCK kontrolünde olduğunu ve bombanın oraya nasıl sokulduğunu sorguluyor kimi de. Öte yandan yine bu mekanın Türkiye'nin her yerinden gönüllülerin Işid ve katliamlarından kaçanlara yardım ettikleri bir merkez olduğu da söyleniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 256 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar