Denizlerden ummanlara ‘uluslararası gönül faaliyetleri’

Haftasonu Antalya'da Uluslararası Melamilik ve Seyyid Muhammed Nur'ül Arabi sempozyumundaydık. TİKA ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla ilk kez böyle bir etkinlik gerçekleşti. Uluslararası olmasının hikmeti...

Haftasonu Antalya'da Uluslararası Melamilik ve Seyyid Muhammed Nur'ül Arabi sempozyumundaydık. TİKA ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla ilk kez böyle bir etkinlik gerçekleşti. Uluslararası olmasının hikmeti ise Balıkesir, Bursa, İzmir, Antalya, İstanbul'dan gelenlerle Kosova ve Bosna'dan katılanların yanı sıra, hazretin Usturumca'daki takipçilerinin de davetli olmasıydı. Rumeli'ye geçerken ilk uğradığı yer olan Antalya'da, turizm sezonunun çoktan açıldığı bir mevsimde, beş yıldızlı bir otelde gerçekleşti iki günlük sempozyum.

Velilerin, ariflerin beş yıldızlı turistik dünyaya uzak olduklarından hareketle, daha uygun, mütevazı bir yer bulunamamış mı diyenler oldu. Oysa hakikat beş yıldızlı otellerde olmaz diye bir kural yok. Aşk elçileri için hakikat her yerdedir. Mekan sofuluğuna düşüyorsak, sınırlamalar getirmeye başlıyorsak feyiz ve bereketlenme de o oranda azalıyor.
İfrata kaçan bir masraf olmadığı müddetçe, büyük zatların hakikatinin her yerde her koşulda canlanması gerektiğini düşünerek, konukların hak ettikleri biçimde ağırlanmasının da hazrete bir hürmet vesilesi olacağını hissettim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 256 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar