Çelik gibi yufka bir yürek!

Saatler akıp gidiyor. Hayat o kadar hızlandı ki yakında dakikalarla çağ atlamaya başlayacaksın. Saniyelerin içine asırlar sığacak. Az kaldı. Elli bin yılın bir güne denk gelişinin ne olduğunu...

Saatler akıp gidiyor. Hayat o kadar hızlandı ki yakında dakikalarla çağ atlamaya başlayacaksın. Saniyelerin içine asırlar sığacak. Az kaldı. Elli bin yılın bir güne denk gelişinin ne olduğunu, zamanın dönüp dolaşıp göklerin ilk yaratıldığı güne dönmesini seyrettikçe anlıyorsun, anlayacaksın.

Her solukta ölüyor diriliyorsun. Her solukta zaman dönüp dolaşıyor, başlangıçlarla sonları ucundan bağlıyor. Tıpkı geceden gündüzün çıkması gibi...iç içe... Hem her şey aynı hem her şey biricik. Her gün batımı farklı, her gün başka türlü doğuyor güneş. Ama içinden biliyorsun ki hepsi bir bütüne dahil.

Sen de öylesin. Bir yanıyla alem sende içkin, bir nefesinle onu dalgalandırmaya adaysın. Bir nefesi içine çeker gibi tüm alemi yutabilmeye adaysın. Oysa bir ters sözü dahi yutamıyor, tahammül edemiyorsun.

Herkesi kendi bakışına uydurma derdindesin. Senin doğru bildiklerine uymalı etrafındakiler. Senin istediğin gibi olduklarında haklılığın kanıtlanmış olacak. Öylesine benlik yüklemişsin kendine. Ben ben bitmiyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 256 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar