“Ben doldurur, ben içerim!”

Bugünlerde ‘beka sorunu’ var mı yok mu tartışıyor siyasiler. Tıpkı 15 Temmuz’da alenileşen işgal girişimi gibi bir yanda yaşanan memnuniyetsizlikler varken bir yanda da devletin tamamına içte dışta...

Bugünlerde ‘beka sorunu’ var mı yok mu tartışıyor siyasiler. Tıpkı 15 Temmuz’da alenileşen işgal girişimi gibi bir yanda yaşanan memnuniyetsizlikler varken bir yanda da devletin tamamına içte dışta kasteden güçler karşısında tuzaklara düşüp düşmeme arasında kaldık yine.

Devletin bekasını tehdit eden küresel fitneyi görmemek veya bir partiye, bir lidere nefret intikam hırs gibi sebeplerle devleti hukuktan siyasete, orduya hemen her alanda istismar eden kadroların girişimlerinin üzerini örtmek elbet bize bir vebal yüklüyor. Ama ‘beka sorunu’muz bundan ibaret değil maalesef.

***

“Ebediyen baki olan aşktır” der Mevlana. Bekabillah, varlığın Hakla kaim olduğunun enfüste ve afakta ispatıyla, velayet emanetini alan er kişinin vuslatıdır der büyüklerimiz. Peki bu ulvi ve sanki bizim erişemeyeceğimiz kadar yüce sözler bizim dışımızda bir yerde mi tecelli etmektedir? Hayır derler, “olupdurur!”

Biraz tefekkür edince gündelik hayatımızın, tavırlarımızın, huylarımızın tamamında bu tecellinin merhalelerini görebiliriz. Nefsimiz hangi makamdaysa elbet o düzeyden.

Mesela devlet, aile, vatan gibi bugün her fırsatta “bireyin gelişimini engelleyen” unsurlar olarak görünen değerlerle olan ilişkimiz ‘beka’ yolculuğumuzun dışında değildir, anlarız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 256 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar