AKP’li seçmen ve ‘bağımsız irade’nin tutumu

Seçime yaklaştıkça provokasyonlar artıyor. Yine. Bir kez daha. Öyle bir memlekette yaşıyoruz ki, hiçbir zaman gerçek anlamda sorunsuz, yapıcı, 'neyse o' bir seçim idrak edemiyoruz. Her seferinde kritik gündem. Yeni...

Seçime yaklaştıkça provokasyonlar artıyor. Yine. Bir kez daha. Öyle bir memlekette yaşıyoruz ki, hiçbir zaman gerçek anlamda sorunsuz, yapıcı, 'neyse o' bir seçim idrak edemiyoruz. Her seferinde kritik gündem. Yeni anayasa için kaç seçim geçirdik, barış için keza. Şimdi başkanlık vs.

Eskiden seçime yaklaştıkça patlayan bombalar ordu ile örgüt arasındaki kızışmayı artırır, içte ve dıştaki kravatlı provokatörlerin sözleri her yerde manşet olurdu. 
Şimdi bombalar yine patlıyor. HDP'nin binalarına iki ilde eşzamanlı olarak düzenlenen saldırılar oldu. Daha önce de olmuştu. 
Fakat bu kez patlayan bombalar savaşan güçleri gaza getirip silaha yöneltmekten ziyade, daha dolaylı bir istismarı amaçlıyor. HDP'nin Meclis'e girip girememesi üzerinden bir tür meşruiyet krizi çıkarma çalışması sanki bu. Nitekim bir kanat; oy vereceği bu partiyi sokağa indirip şiddet yanlısı gibi göstermek isteyenlerin provokasyonudur bu diyor. Diğer kanat da, hangi amaçla olursa olsun bu provokasyoncuları ortaya çıkaracağız, hükümet olarak bu saldırıları asla kabul edemeyiz diyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 256 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar