‘Anda ölüm olmaz’

Yıllar geçiyor, dünya çekiliyor giderek yüzümüzden. Birlikte ihtiyarlıyoruz seninle. Takvimin son yaprağını koparırken geçen zamanın içinden bakıyoruz birbirimize, ayna oluyor anılar. Bizimle birlikte...

Yıllar geçiyor, dünya çekiliyor giderek yüzümüzden. Birlikte ihtiyarlıyoruz seninle. Takvimin son yaprağını koparırken geçen zamanın içinden bakıyoruz birbirimize, ayna oluyor anılar. Bizimle birlikte yaşlanıyorlar.

Bazen takvim yaprakları misali yaşlar dökülüyor yılların tortusuna, ihtiyarlayan sadece gözler. Gitgide yorulan bakışlar, buğulu bir camın gerisinde uzaklaşan bakışlar.

Evet dünya çekiliyor sularımızdan. Ama yolculuk hep iç dünyamıza doğru. Gitgide derinleşen, dikeyleşen, mana bulan bir yolculuk.

Milimetrelerle kazıdık toprağı, yarıp su çıkarana dek ne çok say ettik. Gölet olsun diye toplayıp suyu, nehir olduk, çöllerde son bulduk.

Biliyor musun, seninle ben diye bir şey olmadığını ilk ne zaman anladım? Aramızda gidip gelen sevgi ulaklarının zevkine vardığımda. Dedim ki sana:

Birbirimize baktık. Bu en uzun yolculuk.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 135 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 254 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 147 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar