Asıl biat edenler: Biatçı dediklerini hor görenler!

Bu ülkede çok uzun zamandır iktidarda olan bir partinin bitip tükenmez kışkırtma, terör ve sabotajlara rağmen gerçekleştirmeyi başardığı pek çok icraat zaten muhalefetin yapması gerekenlerden...

Bu ülkede çok uzun zamandır iktidarda olan bir partinin bitip tükenmez kışkırtma, terör ve sabotajlara rağmen gerçekleştirmeyi başardığı pek çok icraat zaten muhalefetin yapması gerekenlerden oluşuyor!

İşte tam da bu ironi yüzünden muhalefet durmadan açığa düşüyor ve hileyle, kışkırtmayla, nefretle, yakıp yıkmakla, iftirayla iktidarı devirmeye, memleketi yönetmeye aday oluyor. İktidar ancak adaletle, gerçek bir yönetme kabiliyeti ve halis niyetle, nefret yerine sevmenin zaferini amaçlayarak devrilebilir.

Fitne fesatla, hile ve şantajla, iftira ve karalamayla yapılan muhalefet: Evlatlarınızın ülkeyi terk etmesiyle sonuçlandığında enflasyon ve terörle mücadeleyi yine kalıp ölmeyi göze alanlar yapacak.

Bu mu olmalı muhalefetin evrensel insan haklarından, dünya vatandaşlığından, hümanizmden, özgür birey yetiştirmekten vesaire anladığı?

***

Şimdi oy verecek gençlere bakıyorum. Ailelerinden kopuk, her şeye muhalif, itirazcı, fakat bir o kadar da her şeyin farkındalar. Kendilerine biçilen elbiseye sığmıyorlar. Bunu ifade edecek edepli bir üslubu geliştiremediklerinden kolayca kaçıyorlar, sıkılıyorlar, kopuyorlar, odaklanamıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 135 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 254 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 147 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar