Rüya dili

Seçim öncesinden sonraki seçimlere hep devredecek siyasi çabaların başında ne geliyor? Güncel politikada yeri olmasa bile kendisi mevcudiyetiyle tastamam siyaset olan kültür sanat!Bir toplumun kültür sanat ruhunu oluşturan dil...

Seçim öncesinden sonraki seçimlere hep devredecek siyasi çabaların başında ne geliyor? Güncel politikada yeri olmasa bile kendisi mevcudiyetiyle tastamam siyaset olan kültür sanat!

Bir toplumun kültür sanat ruhunu oluşturan dil edep üslup gibi unsurlar kanatlanmadan medeniyet gibi büyük laflar etmek mümkün değil.

Kültürümüzü güncellemekte ve kesintisiz üretmekte bize lazım olan manevi yapıtaşlarını döşeyecek evrensel sanat kriterlerini kendimizden / yaşantımızdan çıkarabilmek hepimize bir sorumluluk yüklüyor.

***

Mayamızdaki sırlı gerçekleri, en meçhul ama kesintisiz özelliklerimizi hayatımızın canlı izlerinde nasıl yakalayabiliriz ki sanatın diline tebdil edelim diye bir derdi/ bir sanat kriteri olsun isterdim seçilmiş ve seçilecek olan kültür sanat mercilerinin.

Ve hatta bu ifade türlerini belli bir edep ve üslup içinde üretmemize imkan veren yaşam kültürümüze ait gündelik hayat kodlarını bugünün ruhunda yeniden oluşturma çabası içinde olan sanatçıların kıymetini bilseler. Onların sayısını çoğaltmayı hedefleseler keşke. Böyle bir dert ile geleceğe bir tohum atmış olur muyduk toplumca?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 256 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar