Vehimler dünyamızın paramparça aynasında

Afrin’de barış sağlandı, terörün benlik kaleleri aşk erlerinin kanıyla yıkıldı, yıkandı, içimizdeki dalgalanmalar bir nebze duruldu. Başımıza gelen hep kendimizdik, içimizde ne oluyorsa...

Afrin’de barış sağlandı, terörün benlik kaleleri aşk erlerinin kanıyla yıkıldı, yıkandı, içimizdeki dalgalanmalar bir nebze duruldu. Başımıza gelen hep kendimizdik, içimizde ne oluyorsa dışarıya yansıyan oydu. Yüz yıl önce hak yolunda savaşırken anladığımız gibi yine anladık.

Vatan müdafaasında yaralananların yüzündeki duru güzelliğe, sırlı kudrete bakakalıyorum her seferinde. Hak için savaşırken aldığın kılıç yarası gibi benlik savaşında aldığın aşk darbeleri sonucu nefsinde açılan yaralar da öylesine acıtıyor, içten içe.

Bir yara maddede, diğeri manada denilebilir ilk bakışta. Ama aslında madde de mana olduğuna göre, dökülen kan değil acısı ulaşıyor kaynağına. Hak için açılan yaralar acıtsa da aşk işte! Hep ona dönüyor, dönüşüyor.

Yâr’in yara’sı yardım ediyor hak yolunda. Nefsimizin orduları yarıla yarıla vatan savunmasında gönül mutmain oluyor. Hamd sancağı altında bir oluyor aşıklar eninde sonunda.

Sana yazıyordum kardeşim. Yeryüzünün en sağlam kalesi benlik demiştim önceki mektubumda. İkimiz de bunu yıkmaya çalışırken karşılaştık.

Geleneğimizdeki nefs eğitiminin ferdi yöntemleri bugüne dek seninle bakıp durduğumuz hiçbir aynadaki görüntüye benzemiyordu. Seni görür görmez kendimdeki bir sırra bakar gibi olmuştum. Aynanın taşıdığı bu sırdı manamda tecelli eden.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 135 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 254 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 147 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar