Yeryüzünün en sağlam kalesi benlik!

Seninle ben; karşılaşmazdan çok önce meğer aynı cephede savaşıyormuşuz. Küçük savaştan büyük savaşa dönmekte olduğumuzu idrak edince karşılaşıverdik. Birbirimizi bilmeden biliyor...

Seninle ben; karşılaşmazdan çok önce meğer aynı cephede savaşıyormuşuz. Küçük savaştan büyük savaşa dönmekte olduğumuzu idrak edince karşılaşıverdik. Birbirimizi bilmeden biliyor, tanımadan seviyormuşuz. Ne talihimiz benziyor, ne yolumuzdan geçenler. Ama bizi bir araya getiren Rabbim, ikimize de en güzel amelimizle muamele ediyor olmalı.

Zira sen uzun zaman gide gele, işin erbabı diye bilinenleri yoklaya yoklaya sana ayna olacak gerçeği aradın, pes etmeden. Bense beni adım adım âlemlerin kalbine getiren tevafukların yansımasıyla Kâbe’de yalvara yakara gönülden istemiştim gerçeğime yaklaşmayı.

O vakitler dualarımızın sessizliğinde çok harlı çok alevliydi içimizdeki kelimeler. Gençliğimizde farklı kültürlerin maneviyat yöntemlerini, psikoterapinin çeşitli metodlarını sadece okuma düzeyinde değil, arazide de epeyce nefsimizden geçirdiğimizi biliyorum ikimizin de.

Yaklaşıyor açılıyorduk kendi alfabemizde ikimiz de. Sözsüz kelâmsız bir yakarış, bitmeyen bir özlem, kesintisiz bir arzuydu senin niyazın da muhakkak. Gözyaşı ile uzayan gecelerin uykusuz karanlığında batmayan güneş bizi nasıl da ısıtıyordu.

Seni görür görmez kendimdeki bir sırra bakar gibi olmuştum. Aynanın taşıdığı bu sırdı manamda tecelli eden.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 256 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar