Emanet sırrı: Aşıklar ölmez, gönül bölünmez!

Tam bir samimiyet ve içtenlik sınavıydı son dönem Türkiye için. Hele ki devlet içindeki devletin örtülü icralarındaki onca zulümden ve yüz yıllık vesayetten sonra.Evet: Türkiye otuz yıllık...

Tam bir samimiyet ve içtenlik sınavıydı son

dönem Türkiye için. Hele ki devlet içindeki devletin örtülü icralarındaki onca zulümden ve yüz yıllık vesayetten sonra.

Evet: Türkiye otuz yıllık teröristleriyle barış müzakeresini yürütürken son derece samimiydi. Ama silah bırakma aşamasında yeni bir ihale alarak halk savaşı başlatan, 6-8 Ekim isyanıyla sivilleri katleden, hendek kuşatmasıyla Türk Kürt askerleri ayırmadan katleden terör örgütü barış yerine savaşı seçti.

Avrupa Birliği’ne girmemizin koşulunun devlet içindeki vesayeti bitirmekten geçtiğini çok kanlı tecrübelerle görmüş olduğumuz için, ilk kez AB üyeliği için ısrar ederken de son derece içtendi Türkiye.

Madem devlet içindeki vesayet ancak demokrasi perspektifimizi AB standartlarına açarak bitecekti, bitsindi. Bu kararlı icra ve tatbikat dönemi karşısında hem yıllarca devlette ve siyasette AB yanlısı görünen gizli devlet sahipleri arasında yan çizenler oldu. Asıl niyetleri açığa çıktı.

Hem de bizzat Avrupa’da ne kadar istenilmediğimizi ülke ülke gördük. Nihayetinde Türkiye’nin birliğe girmesini veto edenlerin çığlıklarıyla o süreç askıya alındı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 300 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 133 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 249 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 61 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 141 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar