Gönlün harcı biziz biz!

Bizler soğuk savaş döneminde büyüdük, ama her zaman yakın coğrafyamızdaki sıcak savaşların içindeydik. Filistin kanayan yaraydı, Lübnan iç savaşında yaşanan katliamlar, Kıbrıs olayları...

Bizler soğuk savaş döneminde büyüdük, ama her zaman yakın coğrafyamızdaki sıcak savaşların içindeydik. Filistin kanayan yaraydı, Lübnan iç savaşında yaşanan katliamlar, Kıbrıs olayları dün gibi geliyor. Çocuktum daha.

Yugoslavya dağılırken Bosna’daki zulme, Rusya üzerinden Çeçenistan’a, Afganistan’a, Amerika’nın birinci ve ikinci körfez işgaline, Iran Irak savaşına tanık olduk. Giderek büyüdük, genç olduk, ihtiyarladık.

İçerisi de toz dumandı hep. Kendi darbelerimizle, iç savaş kışkırtma senaryoları gereği etnik, mezhepsel felaketlerle, bitip bilmez terörle haşır neşir olduk. Bütün felaketlerin arka planındaki aktörlerle bazen stratejik varoluş gereği ittifak ettik, bazen vicdan adına düşmanlık ettik milletçe.

Kimi zaman adaleti savunurken kullanıldık, kimi zaman zulme karşı duruyoruz derken yazılmış gizli savaş senaryolarına bilmeden oyunculuk ettik. Vesayet rejimlerimizle, devlet içindeki devlet meseleleriyle mücadele ederken her seferinde beterin beterini gördük, bitmek bilmedi savaşlar.

Barış savaşın bir diğer adıydı, anladık. 15 Temmuz direnişiyle milletçe dirilene dek çok kanımız döküldü, çok ağladık, çok öldük.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 256 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar