Aynı duanın içinden!

Dağ komando tugay komutanlığında görevli uzman çavuş Volkan Uçar, 18 gün boyunca Afrin’de mücadele etmiş. Beş metreden sıcak temas sağlıyorduk diyor saldırganlarla. Ama ağaçlık olduğu...

Dağ komando tugay komutanlığında görevli uzman çavuş Volkan Uçar, 18 gün boyunca Afrin’de mücadele etmiş. Beş metreden sıcak temas sağlıyorduk diyor saldırganlarla. Ama ağaçlık olduğu için sızıp bekliyorlar. Önce roket veya Kalaşnikof kullanıyor sonra mevzilere sızıp çatışmaya giriyorlar diyor. Köylerin içinden havan atıyorlar, diye anlatıyor.

Volkan çavuşu dinlerken genç neslin nasıl da tembel, uyuşuk, tüketim düşkünü, asosyal, şiddet tutkunu, burnundan kıl aldırmayan, vericiliği hiç bilmeyen, bireyci, egosu yüksek bir nesil olduğundan dem vurup dururduk diye düşündüm.

Ana babasına bir bardak su getirmeye üşenen gençler sokağa çıkıp tankın önünde siper oldular diyordum 15 Temmuz günlerinde. Çocukları gazi olan, şehit olan analarla konuştuğumda bu içimizdeki gaza duygusunun tecelli etmek için böyle sıcak zamanları beklediğinde birleşiyordu hepsi.

Anadolu’nun sinesindeki bu aşk ve irfan mayası (canını feda etme kudreti) öyle Işid mantığı ile canlı bomba olup sivilleri katletmek gibi bir şey değildi. Canını hiçe sayarak zulmeti durdurma mücahadesi, sonunda can vermek bile olsa gerçek bir dirim zaferiydi.

***

Volkan çavuş “Biz onlar gibi değiliz” diyordu nitekim. “Amerika İsrail gibi değiliz. Hiçbir sivile zarar vermemek için kuşkumuz varsa onlar bize ateş etsin diye bekliyoruz. Her yerde sivil kılığında dolaşıyorlar çünkü. Elinde silah görmeden ateş etmiyoruz. Gerekirse üç metreye kadar bekliyoruz temasa girmeden.” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 300 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 133 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 249 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 61 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 142 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar