Gönlün tapusu kimindir?

Sanki Filistinliler'in yaşadığı toprak İsrailliler'in tapulu olarak atalarından kalmış gibi bir algıya teslim edildik ne zamandır. Sanki bu toprağın sadece bir ırktan ve bir dinden insanlara ait özel bir tapusu var! Sanki...

Sanki Filistinliler'in yaşadığı toprak İsrailliler'in tapulu olarak atalarından kalmış gibi bir algıya teslim edildik ne zamandır. Sanki bu toprağın sadece bir ırktan ve bir dinden insanlara ait özel bir tapusu var! Sanki diğer sakinler otomatik olarak yabancı öteki ve düşman olarak kabul edilmekle yükümlü! Ve Filistinliler'in yıkılan evleri üzerine yapılan evler de sadece yeni yerleşimciler adı altında farklı coğrafyalardan gelir gelmez İsrailli olanlara miras kalacak!

Bu ‘ırk odaklı’ yaklaşımı orada asırlardır oturmakta olan farklı meşrepteki topluluklara/Müslümanlar'a nasıl kabul ettirebilirsiniz? Sadece onlara arka çıkabilecek ülkelerdeki yöneticileri çeşitli şantaj ve darbelerle işbirlikçi haline getirerek ve işbirliği yapmayan yegane lideri de diktatör ilen ederek mi?

***

İsrail liderlerinin yönetimdeki kararları ortada dururken, başbakanının baştan aşağı çarpıtılmış sözlerini bizde örnek olarak gösterenler utanmıyor mu otuz yıldır kökeni ne olursa olsun onca katledilen onca şehit düşen asker ve sivillerin ailelerinden?

Hükümetin –hele 90’lı yılların zulmünü de düşünürsek- devlet adına onca tehdide, suikasta, şantaja rağmen ısrarla devam ettirdiği barış masasını gün gün, saat saat kimlerin nasıl sabote ettiğinin kanıtları halen canlıyken gözümüzün içine nasıl  bakabiliyorlar bu yalanları bize yutturmaya çalışırken?

Erdoğan’ı Kürt köylerini yıkmakla suçlayanlar bilmiyor olabilir mi, Kürtler içindeki teröristlerin bizzat kendi halklarını rehin alarak nasıl hendek kazdıklarını? Belediyeleriyle hileli işbirliği içinde vatandaşların katledilmesine göz yumarak direniş algısını oluşturmak için her türlü hileye başvurduklarını? Gencecik çocukların eline silah vererek iki yıl içinde dağdan cesetlerinin dönmesine aldırış etmeden terörizmi övdüklerini? Militanları yüceltmek için canlı bombalarını ekolojist feminist olarak yutturmaya kalktıklarını?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 300 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 133 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 249 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 61 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 141 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar